slider_gevel

gevelkleingevel_klarendal gevel3

 

Ter bevordering van het straatbeeld en de toeloop naar het Modekwartier in Arnhem is er in de woonwijk Klarendal een aantal grote gevelschilderingen gerealiseerd. Deze schildering is daar onderdeel van. De behoefte om meer bezoekers te trekken naar het Modekwartier Arnhem was de aanleiding om op minder interessante locaties van de wijk iets groots neer te zetten. Hanneke van de Pol heeft een uniek ontwerp gemaakt dat de sfeer van oude tijd doet herleven en oud ondernemers in het zonnetje zet maar ook in de grootstedelijke behoefte van het modekwartier voorziet. Door simpelweg met twee kleuren keimverf te werken en de kleur van de baksteen in haar ontwerp mee te nemen, heeft de ontwerpster met weinig middelen een prachtig werk afgeleverd dat door de bezoekers van het Modekwartier niet ongezien blijft.

Van dichtbij een modern pixelpatroon, op afstand leesbare teksten die de oude sfeer van vroeger doen herleven. De kleuren sluiten aan op het kleurenpalet van de nieuwbouwwoningen. Hierdoor gaat de muurschildering op in zijn omgeving en lijkt hij er van oudsher te horen.

Klarendal is een echte volkswijk waarbij (oud)ondernemers in de wijk nog steeds respect afdwingen. Door de namen van bekende Klarendalse ondernemers te benoemen, (tevens familliebedrijven die meer dan 100 jaar in Klarendal gevestigd zijn) heeft deze locatie een bijzondere plek gekregen bij de bewoners.